Administrație

Giarmata va beneficia de o şcoală şi o grădiniţă noi

Giarmata va beneficia de o şcoală şi o grădiniţă noi

Se investeşte serios în educaţie la Giarmata. Vechea grădiniţă este în curs de reabilitare, iar primăria mai construieşte una nouă, dar şi o şcoală. Preşcolarii şi elevii din localitate vor avea parte de un proces educativ la cele mai înalte standarde.

„Din surse proprii şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) construim o şcoală nouă de 400 de locuri la standarde moderne, cu laboratoare şi săli moderne, sală de sport, sală de mese. Ideea mea personală este să prelungim această şcoală cu una de meserii, în urma discuţiilor cu reprezentanţii firmelor din zonă deoarece e nevoie de forţă de muncă, nu neapărat cu studii superioare, ci calificată. Copiii vor merge să facă practică pe platforma industrială. În acest fel, cred că vom atrage şi mai multe investiţii în Giarmata”, ne-a spus primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu.

Iar investiţiile în domeniul educaţiei nu se opresc aici.

„Construim în acest moment o grădiniţă nouă, modernă, de 120 de locuri prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), cu 500.000 de euro într-un cartier nou, de case, unde 350 de case sunt ale familiilor tinere, care vor avea nevoie de o grădiniţă”, ne-a mai spus primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu.

De asemenea, în decurs de două luni, Primăria Giarmata va finaliza lucrările de renovare la vechea grădiniţă, care funcţionează în fostul IAS, achiziţionat de administraţia publică locală. Aceasta are tot 120 de locuri şi este modernizată la cele mai noi standarde.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*