Social

Muzeul Bibliei, inaugurat la Timișoara. Sunt expuse 500 de biblii din toată lumea

Muzeul Bibliei, inaugurat la Timișoara. Sunt expuse 500 de biblii din toată lumea

Marţi seara, în incinta Bastionului Therezia din Timișoara a fost inaugurat Muzeul Bibliei, ce cuprinde o expoziție temporară de 500 de exemplare de Biblii din întreaga lume aflate în colecția privată a dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei.

La acest eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, alături de Călin Dobra, președintele Consiliului Județean și Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

„Această manifestare are binecuvântarea cerului, eveniment unde pot fi văzute mai mult de 500 de Biblii în diferite graiuri ale pământului și putem observa în câte limbi ascultă Dumnezeu rugăciunile noastre pe care le rostim aici pe pământ”, a spus părintele Mitropolit Ioan.

Inițiativa organizării acestui eveniment a fost generată de dorința organizatorilor de a promova Sfânta Scriptură și de a sublinia influența pe care aceasta o are în istorie, artă, muzică și mai ales în viața personală a omului.

„Organizăm acest muzeu cu scopul de a sublinia faptul că Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei.

Momentul inaugurării este totodată un act de cultură, fiind primul eveniment de acest gen organizat în Romania.

Pe parcursul zilelor în care expoziția va fi deschisă vor avea loc o serie de întâlniri și dezbateri, cu profesori de la facultățile de teologie din urbe, preoți, cercetători ai Bibliei, scriitori și numeroși credincioși, care vor prezenta teme legate de cuvântul lui Dumnezeu, precum „Cum de a ajuns Biblia Cartea Cărților”, „Rolul Scripturii în dezvolatarea societății”, „Biblia pentru copii” etc.

Au contribuit ca parteneri la realizarea acestui proiect Mitropolia Banatului, Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, precum și alte asociații creștine din oraș.

Expoziția va fi deschisă până în data de 25 aprilie, zilnic de la 9-17, intrarea fiind liberă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*