Administrație

Fostul C.A.P. pentru creșterea mieilor, renovat de un investitor arab

Fostul C.A.P. pentru creșterea mieilor, renovat de un investitor arab

O fermă uriașă de ovine a fost înființată în comuna timișeană Biled de către un investitor arab. Feras Muqattash și partenerul său de afaceri, Adel Almagattish, din Iordania, au achiziționat în urmă cu un an și jumătate ferma zootehnică din Biled, cu o suprafață de 32 de hectare.

Fostul complex de creștere a animalelor a ajuns în stadiul grav de degradare, iar noul investitor vrea să îl revigoreze. Astfel că a alocat 6 milioane de euro pentru construcția a 30 de grajduri noi, cu un sistem modern de canalizare și alimentare cu apă. Aici ei vor crește berbecuți, achiziționați de la gospodăriile din zona de vest a țării. După ce vor fi îngrășate patru luni, animalele vor fi vândute pe piața arabă, unde există o mare cerere de carne de miel.

Lucrările au început de anul trecut, iar până în prezent muncitorii au reușit să renoveze  9 grajduri din cele 15 propuse în prima etapă. Astfel că din octombrie, investitorii vor porni activitatea.

Pe raza localității avem un investitor privat de origine arabă care acum un an jumate a preluat fosta zootehnie a comunei. Această locație de 23 de ani a fost lăsată în paragină nemaiavând nicio activitate, singurele ce nu s-a putut distruge în totalitate au fost grajdurile, fiind construite din cărămidă. Locația s-a aflat într-o paragină de 30%, cu garduri dărâmate, grajduri distruse. Cu o investiție proprie, acești investitori au ajuns să renoveze 9 grajduri din cele 15 pe care și-au propus să fie renovate și undeva în luna octombrie să poate să populeze primele 15 grajduri cu o capacitate de 1000 de berbecuți pe grajd. Investiția nu se oprește la aceste 15 grajduri, doresc să renoveze întreg ansamblu de clădiri, în urma unui proiect care arată foarte frumos”, a explicat viceprimarul comunei Biled, Gheorghe Baba.

Prin acest proiect se vor crea automat și locuri de muncă pentru locuitorii din Biled.

Pentru comuna noastră ne bucurăm că este un asemenea investitor care în urmă activității va angaja și personal din comuna Biled. Și taxele și tot ce aparțin vin în bugetul propriu al comunei Biled”, a mai precizat viceprimarul Gheorghe Baba.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*