Politic

Proiectul Centurii de Sud a Timișoarei ar trebui să fie finalizat la jumătatea lunii iunie

Proiectul Centurii de Sud a Timișoarei ar trebui să fie finalizat la jumătatea lunii iunie

Proiectul Centurii de Sud a Timișoarei ar trebui să fie finalizat la jumătatea lunii iunie. Ovidiu Sirbu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor a anunțat astăzi stadiul privind detaliile tehnice a Variantei Ocolitoare a Timișoarei.

Atfel, potrivit acestuia, termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de proiectare, inclusiv a studiilor de teren este 30 martie. La finele lunii aprilie se va depune documentația aferentă hotărârii de guvern pentru expropriere a cetățenilor. Următoarea etapă va fi cea de finalizare a proiectului tehnic cu detalii de execuție, la sfârșitul lunii iunie. „Problema cea mai mare a fost dezamorsarea acestui contract care era oprit la nivel de semnare-contract. Era contestat, mai precis. Acest lucru s-a întâmplat în iarnă, iar azi acest proiect se derulează conform graficului de lucrări. S-a contractat o firmă exterăa pentru a executa lucrări de topometrie. Mai precis pentru a nu mai avea aceste probleme ca în trecut la nivel de exproprieri. Este un lucru foarte important, pentru că toate contractele mari de infrastructură au avut probleme cu expropiere. (….) Noi am mers pe varianta rapidă, să spun, să contractăm aceasăa firmă pentru a face aceste exproprieri, ca să putem urgentă și astăzi suntem la nivelul la care putem angaja un inginer, pentru consultanță pe proiect. Aici sunt toate detaliile tehnice unde se pot întârzia aceste lucrări. Deci, aș putea spune că suntem în grafic referitor la Centura de Sud a Timișoarei. Probleme nu am întâlnit până astăzi. Săptămânal am raportările vizavi de acest proiect”,  a precizat Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Reamintim, CNAIR a semnat în 18 decembrie 2018 contractul pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a Municipiului Timișoara Sud. Traseul se desfășoară pe raza Timișoarei și a localităților Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă și Ghiroda. Centura va avea o bandă și jumătate pe sens, trei noduri de legătură, opt viaducte și pasaje.

Proiectul în valoare de peste 320 de milioane de lei prevede o perioadă de 24 de luni de execuție a celor 25 de km ai centurii. Firma care va realiza proiectarea și execuția este TIRRENA SCAVI SpA.

 

(Foto: Tion.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*