Eveniment

Băiat din Afganistan, oprit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin

Băiat din Afganistan, oprit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, Caraş-Severin, au prins un tânăr din Afganistan, care a încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde, ei trăgând focuri de avertisment în plan vertical pentru oprirea acestuia.

Luni după-amiază, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au observat în apropierea frontierei o persoană. Ei au somat verbal persoana în cauză, dar având în vedere faptul ca aceasta nu s-a supus somaţiei prin voce, au fost trase focuri de avertisment în plan vertical. Persoana respectivă a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre un tânăr din Afganistan, în vârstă de 15 ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp, şi că dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*