Administrație

Sute de timişoreni din zona centrală au rămas fără telefonie şi internet. Robu a dispus tăierea cablurilor

Sute de timişoreni din zona centrală au rămas fără telefonie şi internet. Robu a dispus tăierea cablurilor

O parte din zona centrală a Timişoarei a rămas, luni seara, fără Internet şi semnal la televiziune sau telefonie după ce reprezentanţii Primăriei, în frunte cu Nicolae Robu, au tăiat mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi, nemulţumiţi că proprietarii lor nu le-au mutat în subteran.

Luni seara, reprezentanţi ai Primăriei Timişoara s-au deplasat în zona Podului Mihai Viteazu, aflat în centrul oraşului, pentru a reteza mai multe fire deţinute de opt operatori de telefonie, televiziune şi Internet. Aceşti furnizori au fost notificaţi în mai multe rânduri să-şi mute cablurile în subteran, însă nu au răspuns solicitărilor făcute de Primăria Timişoara, motiv pentru care s-a luat decizia de a se interveni în forţă.

„Am anunţat destul de demult că vine momentul în care declanşăm pur şi simplu o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificaţi, răsnotificaţi, dar, din păcate, niciodată nu s-au dovedit constructivi. În această seară am stabilit că vom fi aici şi eu şi colegii care se ocupă de problemele acestea şi vom începe să tăiem cablurile. Au auzit şi acum sunt şi unii proprietari prezenţi aici şi îşi taie singuri cablurile. Nu ştiu câte persoane vor fi afectate, mie îmi pare foarte rău pentru cetăţeni, pentru că ei nu au nicio vină, ei sunt abonaţi la diverşi operatori pentru diverse servicii, de vină sunt furnizorii respectivi, că nu-i respectă pe abonaţii lor, că dacă i-ar fi respectat, nu ar fi creat această situaţie. Ei bine, se va face cu ghilotina dacă nu merge cu vorba bună. Vom continua şi nu ne vom opri până când nu vom scăpa oraşul de cabluri aeriene”, a afirmat Nicolae Robu, conform Mediafax.

După ce doi muncitori au urcat cu o autoscară pentru a tăia câteva fire, şi primarul Timişoarei a dorit să repete operaţiunea. Astfel, după ce şi-a pus o cască de protecţie pe cap şi o centură, Nicolae Robu a urcat în nacela unei autoscări. Un trecător i-a strigat primarului că poate va tăia cablul care merge spre sediul municipalităţii.

Foto: Costi Duma

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*