Cultură

Spectacol de lectură – Buzunarul cu pâine

Spectacol de lectură – Buzunarul cu pâine

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara pregătește încă un spectacol-lectură din seria proiectelor educaționale Teatru la bibliotecă, prin care textele montate pe scena teatrului sunt preluate și interpretate de elevi și studenți în spații neteatrale. Spectacolul-lectură „Buzunarul cu pâine” va fi în limba română și va avea loc joi, 14 martie, ora 18.00, în Aula BCUT (Bd. Vasile Pârvan nr. 4A).

Textul îi aparține celui mai important dramaturg român contemporan, Matei Vișniec, și vorbește despre întâlnirile „cu hazardul”. Premiera la Teatrul Maghiar a avut loc în 29 aprilie 2018, fiind un spectacol în limba maghiară, interpretat în Sala Studio de Kiss Attila și Molnos András Csaba. Un cadru cu o fântână, doi oameni și un câine. „Nu mârâie, nu clepfăie, nu nimic.” Dar, „cine nu clepfăie e mort”.

Spectacolul-lectură este realizat într-un parteneriat extraordinar cu Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” și Serviciul de Probațiune Timiș (Direcția Națională de Probațiune). Distribuția: studenții Cristian Ciocîrlie și George Mădălin Tudor. Regia îi aparține lui Victor Dragoș, iar coordonarea proiectului este asigurată de Daniela Șilindean. Intrarea la eveniment este liberă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*