Politic

Traian Băsescu s-a întâlnit cu studenții din Timișoara

Traian Băsescu s-a întâlnit cu studenții din Timișoara

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a venit astăzi la Universitatea de Vest din Timișoara. Acesta a participat de la ora 14.30 la o conferinţă, la invitaţia Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul UVT.

Traian Băsescu le-a vorbit studenților de la Științe Politice despre problemele de securitate și despre politica externă. Tema aleasă a fost „Viitorul Uniunii Europene. Securitatea pe primul loc”.

Frontiera de la Mediterană este afectată de instabilitatea țărilor din nordul Africii, avem estul Europei, afectat de insecuritatea de la Marea Negră și de la Marea Baltică. Se mai ceartă și Spania și Marea Britanie pentru piatra de la Gibraltar și așa avem toate frontierele într-o stare de instabilitate. Nu aș spune stare de insecuritate, ci de instabilitate, și acum să vedem ce e la noi acasă, revenim la Uniunea Europeană. UE de circa 10 ani nu reușește să-și rezolve nicio problemă internă din cauza faptului că nu are un lidership. Nicio țară nu e capabilă să furnizeze un om politic de anvergură care să spună ăsta e programul, astea sunt argumentele pentru program și eu cred că ăsta e drumul și să înceapă o dezbatere despre viitorul UE”, a transmis Traian Băsescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*