Social

Un restaurant din Timișoara participă la cea mai mare operațiune gastronomică franceză, lansată la Paris

Un restaurant din Timișoara participă la cea mai mare operațiune gastronomică franceză, lansată la Paris

Un restaurant din Timișoara, două restaurante din Cluj, 11 restaurante din București și unul din Oradea se alătură unui număr impresionant de restaurante – cinci mii – din 150 de țări de pe cele 5 continente, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, care va avea loc în toată lumea la aceeași dată – 21 martie.

În discursul său de lansare a evenimentului Goût  de France /Good  France ministrul francez pentru Europa și Afaceri Externe a pus în evidență și faptul că gastronomia franceză înseamnă „o filosofie a bucuriei de a împărtăși, dar și a solidarității”. Acest spirit al solidarității va anima ediția de anul acesta a Goût  de France /Good  France, care propune un angajament mai accentuat în favoarea protejării mediului înconjurător prin implementarea de bune practici precum : evitarea risipei de apă și de alimente, reciclarea ambalajelor din plastic, diminuarea consumului de energie acolo unde este posibil etc.

Pentru al cincilea an consecutiv, România participă la acest eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienților, pe 21 martie, meniuri care au vocația de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă și de a pune în valoare stilul de viață francez.

Ediția din acest an va onora tradiția gastronomică din regiunea Provența, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune și irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût  de France /Good  France constituie și un instrument diplomatic de excepție pentru promovarea turismului în Franța.

Înscrierile restaurantelor la ediția din acest an continuă până pe 18 martie pe site-ul: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*