Administrație

Festival gastronomic în comuna Şandra. A fost inaugurat căminul de la Uihei

Festival gastronomic în comuna Şandra. A fost inaugurat căminul de la Uihei

Prima ediție a Festivalului Gastronomic de la Uihei a corespuns cu inaugurarea căminului din localitate. Produse tradiționale românești au fost puse la dispoziția participanților în prezența unor invitați de seamă.

Cornel și Ada Palade au întreținut  atmosfera   prin   haz și muzică modernă, în timp ce bucatele gustoase au fost servite de Chef Georgy Valery – maestru în arta gastronomică.

Prezent la eveniment a fost și Uica Mihai, cel care a semnat cărți de bucate și diplome pentru participanți, iar soliștii Alexandra și Lucian Drăgan au încântat publicul prin melodii folclorice consacrate.

 „Șandra este o comună cu un primar foarte gospodar, care își dă interesul pentru comună și face lucruri minunate. Din punctul meu de vedere, ceea ce a făcut astăzi este ceva care a crescut valoarea satului Uihei. Suntem dispuși să venim oricând aici. Cred că atragerea populației la astfel de manifestări face bine tuturor, crește și tonusul, mai uităm de probleme, mai uităm de necazuri. O mâncare bună, o muzică bună sau un divertisment binedispune pe oricine. Scopul acestui festival este de a învăța lumea să mănânce cât mai corect și sănătos.  Am  luat  prea multe lucururi nocive din străinătate și ne-am îndepărtat de tot ceea ce este bun în România. Cred că produsele tradiționale, mai ales jambonul sau cârnați, afumăturile în general, au mare trecere. În zona Banatului sunt șvabii care au făcut lucruri extraordinare, noi am moștenit o tradiție de la ei în ceea ce privește mezelurile. Le spun șăndrenilor să-și iubească  primarul,  pentru  că  este un om destoinic. Cred că această comunitate va realiza multe lucruri. Aceste evenimente rămân și devin tradiție, nu sunt doar vorbe aruncate în vânt”, a transmis Chef Georgy Valery, maestru în arta gastronomică.

„Acest proiect pe care îl fac împreună cu prietenul meu, George Valery, este un proiect de suflet. El este un mare maestru în arta culinară, în arta gastronomiei. A studiat acest domeniu în Franța, în Anglia. Aș putea să spun că este un fel de guru   al bucătăriei. Din punctul meu de vedere această meserie este foarte importantă, cred că prima de pe pământ ca și importanță, ca și valoare. Cred că un artist care se respectă și nu așteaptă să-i dea cineva o friptură în față, trebuie să știe să gătească, să facă lucruri bune, să fie îndrăgostit de mâncarea bună. Eu sunt îndrăgostit de mâncarea bună, dar și de divertisment, de umorul bun! Românul, indiferent că este mai puțin pregătit sau mai bine pregătit, are haz tot timpul. Este modul nostru de a trece prin viață, prin secole de istorie și de a ne afla pe acest pământ. Cu răbdare și cu puțin haz trecem peste orice. Până la urmă viața este frumoasă așa cum este ea și cu bune și cu rele și trebuie să bucurăm de ea. Îi îmbrățișez pe șăndreni cu drag, le doresc tot binele din lume. Îi felicit pentru răbdare, pentru ce au făcut aici. Îi felicit că au ales un primar bun care ține cu această comunitate. Le spun că îmi sunt dragi. Vreau să le dau și un pont: să se mulțumească cu puțin pentru că puținul nu o să ne lipsească niciodată. Acesta cred eu că este secretul fericirii”, a spus actorul Cornel Palade.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*