Social

Doi sportivi pe bicicletă de la Londra la Tokyo, cu escală la Timișoara

Doi sportivi pe bicicletă de la Londra la Tokyo, cu escală la Timișoara

DHL susține o călătorie excepțională înaintea celui de-al treilea cel mai mare eveniment sportiv din lume, Cupa Mondială de Rugby, Rugby World Cup 2019™. Ron Rutland și James Owens au planificat o călătorie remarcabilă: pedalează 18500 km pe teritoriul Europei și Asiei – din Londra până în Tokyo – ajungând la timp pentru turneul de rugby care va fi găzduit în Japonia. Această expediție extremă va parcurge 23 de țări în peste 231 de zile.

Vineri, cei doi ciclisti s-au oprit la Timisoara si au vizitat sediul operational DHL Express, gazda evenimentului din Romania, alaturi de Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara. Cei doi au povestit despre aventurile calatoriei lor de pana acum si despre ceea ce si-au propus sa realizeze pana in septembrie.

“Cursa către RWC” începe pe 2 februarie 2019. Pornind de pe stadionul Twickenham, din Londra, Ron și James vor ajunge în Tokyo pe 19 septembrie la primul meci oficial de deschidere a Rugby World Cup 2019™, dintre Rusia și țara gazdă, Japonia, din 20 septembrie.

Călătoria are ca scop strângerea de fonduri și notorietate pentru ChildFund Pass It Back, o componentă a programului World Rugby’s Impact Beyond program pentru Rugby World Cup 2019™, partener în cadrul parteneriatului logistic oficial, DHL.

ChildFund Pass It Back este un program inovativ de dezvoltare a sportului condus de ChildFund în parteneriat cu World Rugby și Asia Rugby. Programul oferă o șansă integrată către performanța în rugby pentru copiii și tinerii din comunitățile dezavantajate din Asia. Obiectivele programului vizează dotarea tinerilor spre a-și depăși provocările, a inspira schimbări sociale pozitive și a insufla acest lucru în comunitățile lor.

“Suntem foarte mândri să îi avem pe Ron și James implicați în programul ChildFund Pass It Back,” a declarant Nigel Spence, CEO ChildFund Australia. “Credem că orice copil ar trebui să aibă șansa de a se juca, a învăța și a se dezvolta, iar fondurile strânse în cadrul programului ‘Cursa către RWC’ reprezintă o șansă pentru copiii din comunitățile cele mai dezavantajate din Asia să fie parte din ChildFund Pass It Back. Acest program nu oferă doar posibilitatea tinerilor de a practica rugby-ul, ci un mediu unic de cunoștințe.”

Ron și James vor livra fluierul oficial de la locul care a găzduit finala RWC 2015, stadionul Twickenham, către stadionul din Tokyo unde va avea loc meciul de deschidere al Rugby World Cup 2019™ dintre Japonia și Rusia. DHL va monitoriza parcursul fluierului în fiecare dintre cele 23 de țări, permițând fanilor să urmărească această numărătoare inversă, unică la Rugby World Cup 2019™ pe canalele sociale DHL Rugby.

Sud africanul Ron Rutland, fost jucător de rugby amator și antreprenor, a pornit în cele din urmă două expediții extreme în viața sa – o călătorie pe bicicletă singur, fără susținere, pe întreg continental African. După Mongolia, Ron a colaborat cu Hong Kong Rugby Union, pentru a expune aventura sa în atâtea proiecte de rugby inspirate din Asia. Desfășurarea Campionatului Mondial de Rugby în Asia pentru prima data în istorie a reprezentat pentru Ron o oportunitate pentru “Cursa către RWC” de a strange bani și notorietate pentru partenerul caritabil oficial al RWC, ChildFund Pass It Back.

James Owens, născut și crescut în Hong Kong, James a activat atât ca jucător cât și ca antrenor de rugby. Este pasionat de felul în care sportul se implică în cauze sociale, iar din 2015 s-a alăturat ChildFund pentru a colabora în programul lor dedicar rugby-ului, ChildFund Pass It Back. James a fost inspirat de angajamentul programului de a folosi sportul pentru a ajuta copiii și tinerii din comunitățile dezavantajate, precum și de succesul acestuia în construirea capacității participanților de a face față provocărilor semnificative asociate cu sărăcia și inegalitatea socială. În ultimii trei ani a colaborat în calitate de Regional Operations Officer cu ChildFund Pass It Back, iar James este acum Ambasador al acestui program, dar și partenerul lui Ron pe durata cursei către RWC.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*