Național

Vreme deosebit de rece, de la ora 16.00. Meteorologii anunţă ninsori şi viscol în toată ţara

Vreme deosebit de rece, de la ora 16.00. Meteorologii anunţă ninsori şi viscol în toată ţara

Cod galben de vreme deosebit de rece, începând cu ora 16.00, în toată ţara. Meteorologii au anunţat temperaturi de până la -10 grade Celsius, dar şi ninsori şi viscol.

Potrivit ANM, începând de astăzi, de la ora 16.00, în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei va fi cod galben de vânt. La munte rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de vineri, de la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 16.00, interval în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45-55 km/h. Local se va forma gheţuş.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea şi dimineaţa, mai ales în regiunile nordice şi centrale. Vremea se va menţine rece până luni.

Totodată, ANM a emis o atenţionare cod galben de vreme severă, valabilă de vineri de la ora 16.00, până sâmbătă la aceeaşi oră.

Astfel, în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55-65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Sursa: a1.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*