Social

Se caută asistenți maternali în județul Arad

Se caută asistenți maternali în județul Arad

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad caută “părinţi” pentru copiii abandonați din județul Arad și recrutează persoane doritoare să se angajeze ca asistenți maternali.

Cei care iubesc copiii şi se pricep să le poarte de grijă au acum şansa să devină asistenţi maternali profesionişti şi să aibă contract individual de muncă, în cadrul proiectului Team-Up: progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor. Astfel, DGASPC Arad desfășoară, până la finalul acestei luni, o campanie de recrutare a celor care doresc să se formeze și perfecționeze în meseria de asistent maternal profesionist.

Din grupul tință fac parte persoanele fizice, cu domiciliul pe raza județului Arad, care doresc să fie atestate ca și asistent maternal, în urma unei proceduri prevăzute de legislația în domeniu și care au capacitatea să îngrijească 2 copii, din grupa de vârsta 0-18 ani.

Persoanele care doresc să fie părinţii copiilor din sistemul public de protecție trebuie să aibă locuinţă, să fie sănătoşi, să nu aibă cazier și să îndeplinească mai multe alte criterii. Din cele 18 locuri vacante, momentan, în această etapă dorim să recrutăm 6 noi asistenți maternali profesioniști. Suntem bucuroși că am fost incluși în acest proiect major de extindere a rețelei de asistenți maternali și că alături de alte 46 de Direcții din țară putem profita de oportunitatea oferită de fondurile europene pentru a extinde și profesionaliza actuala rețea de asistență maternală”, spune Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Grupul beneficiar al serviciilor asistenților maternali profesioniști (AMP) îI reprezintă copiii aflați în dificultate, proveniți din maternități, spitale, familii, sistem rezidențial, care au vârsta cuprinsă între 0-18 ani.

Informații la DGASPC Arad, la sediul din: Arad, str. Iustin Marșieu nr.22 A, camera 7, parter – Serviciul Management de Caz pentru Copii – Asistență Maternală sau puteți obține informații la numărul de telefon: 0257/250325.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*