Social

300 de firme din zona pietonală a Timișoarei, controlate de polițiștii locali

300 de firme din zona pietonală a Timișoarei, controlate de polițiștii locali

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, în ultimele trei luni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se desfășoară activitățile de comerț în zona centrală a municipiului, în contextul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, fiind vizitată de un număr mare de turiști români și străini, care trebuie să beneficieze de servicii desfășurate în condiții legale.

Astfel, au fost verificate 289 de societăți comerciale care desfășoară exerciții comerciale din mai multe domenii, dar în special din domeniul alimentație publică. În urma verificărilor au fost aplicate 132 de amenzi în valoare de 44.800 lei, pentru lipsa acordului de funcționare, neafișarea acordului, a datelor de identificare, a prețurilor, calificare neadecvată, nedeținere diverse documente, neavizare acord de funcționare, nerespectare orar, nereguli privind terasele sezoniere.

La capitolul deținere documente de funcționare, s-a constatat un grad ridicat de autorizare în zona pietonală, de peste 96%, 11 societăți care nu dețineau acorduri de funcționare fiind sancționate, prin încheierea unui număr de 21 de procese verbale de constatare a contravenției conform Legii 650/2002.

Polițiștii locali vor continua să verifice periodic unitățile comerciale care desfășoară activități în zona pietonală a orașului, aceste acțiuni având drept scop desfășurarea unui comerț legal, civilizat, aliniat la standardele europene în domeniu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*