Administrație

Demisie cu surprize la PIEȚE S.A.!

Demisie cu surprize la PIEȚE S.A.!
Adora Beauty

Liviu Cocean și-a dat azi demisia de la PIEȚE S.A. Acesta susține că nu se mai potrivește profilului promovat de primarul Nicolae Robu.

Actualul director, Victor Ștefan, va ieși în această primăvară la pensie, astfel că în locul lui ar urma să vină liberalul Ionuț Nasleu, consilierul personal al primarului. Acesta ocupă și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Piețe S.A.

După mai bine de 5 ani de zile, a venit momentul să mă retrag dintr-un proiect în care am ajuns să nu mai cred. Și am ajuns la concluzia asta și văzând că evident altele sunt prioritățile unora. Astăzi mi-am dat demisia din funcția de director adjunct al societății PIEȚE S.A. Timișoara. Doresc să-i mulțumesc domnului primar Nicolae Robu pentru șansa pe care mi-a dat-o în 2013 de a ocupa o funcție de conducere în cadrul PIEȚE S.A., dar în schimb, nu am cum să-i mulțumesc pentru susținere în realizarea unor proiecte mai mult decât necesare în dezvoltarea și modernizarea piețelor din Timișoara.

Că e lipsă de interes din partea dânsului pe acest subiect sau că cei aflați în subordinea dânsului, responsabili cu gestionarea efectivă a componentei tehnico-birocratice, nu au dorit sau nu au înțeles să ducă la bun sfârșit toate demersurile și proiectele inițiate de conducerea PIEȚE S.A., nici măcar nu mai contează…senzația permanentă a fost că bat la uși închise. Am mai înțeles și că nu mă potrivesc profilului promovat de domnul Robu, pentru că altfel poate era mai receptiv, măcar la cele mai importante propuneri. Acolo unde dânsul consideră prioritar, unde cei promovați sunt pe placul lui, există sprijin în plan administrativ și se bagă adânc mâna în pușculită. Pentru toate aceste nerealizări, cei care pierd în primul rând sunt timișorenii și nu aș vrea ca, poate prin prezența mea la conducerea acestei societăți, să îi privez pe aceștia de beneficiul de a avea acces la un serviciu public modern, normal pentru o viitoare capitală culturală europeană.

Spun asta având certitudinea că odată ce noua conducere își va intra în rol, cu siguranță se va găsi disponibilitate din partea Primăriei Timișoara pentru acordarea concesiunii terenului solicitat în vederea extinderii Pieței de Gros, pentru realizarea măsurătorilor topometrice a piețelor, obligatorie pentru intabularea lor, și schimbarea contractului de concesiune în vederea ACORDĂRII PIEȚE S.A. a DREPTULUI DE A FACE INVESTIȚII, fapt inexistent până acum. Sigur peste noapte se va găsi o axă de finanțare pe fonduri europene pentru realizarea unei piețe noi, moderne, în locul rușinii din mijlocul orașului care se numește PIAȚA 700. Poate chiar se vor face din bugetul local al primăriei toate aceste obiective și altele, nu știu ! Știu doar că PIEȚE S.A. ar fi putut în acești 5 ani transforma din temelii cel puțin 2-3 piețe agroalimentare doar din bugetul propriu, dacă ar fi avut DREPTUL de a face investiții și cu un contract de concesiune asemănător celui de la SDM. Aleg să plec cu capul sus, exact așa cum am venit. Nu m-a interesat atunci că vin și rămân probabil pe cel mai mic salariu al unui director de societate a Primăriei Timișoara, pentru că banii nu reprezintă totul pe lumea asta și în plus era o provocare pentru mine, venind din privat”, a anunțat Liviu Cocean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*