Administrație

Întrega regiune va beneficia de pe urma proiectului Capitală Culturală

Întrega regiune va beneficia de pe urma proiectului Capitală Culturală

În momentul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii, orașul și-a asumat misiunea de a împărtăși aspirațiile proprii cu restul țării și cu restul Europei.

„Ne-am propus să punem în mișcare energia civică și să exportăm valorile în care credem în alte orașe din țară și de pe continent. Și pentru că pentru noi e esențial ca proiectul să fie asimilat de întreaga regiune, ne-am propus să creăm o rețea de colaborare extinsă, care să genereze impact nu doar la nivel local, ci și regional și internațional”, au transmis, marţi, reprezentanţii Asociaţiei Timișoara 2021 – Capitală Culturală a Europei.

După parteneriatele încheiate cu alte capitale culturale din Europa (Novi Sad, Rjeka, Eleusis) și oportunitățile deschise orașelor din Alianța Vestului (Arad, Oradea, Cluj-Napoca), marţi s-au pus bazele unei colaborări între Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală a Europei și o serie de instituții culturale din județul Caraș-Severin, mijlocită de Consiliul Județean Timiş.

În perioada următoare, vor fi gândite proiecte comune și colabora la cele existente deja, astfel încât întreaga regiune să poată beneficia de pe urma deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii, atât în ceea ce privește calitatea și diversitatea programului cultural, cât și în materie de turism.

„Încă din anii de pregătire a candidaturii noastre, am desfășurat dezbateri participative și focus grupuri cu parteneri locali, regionali, naționali și europeni. Acum, când Călătoria noastrăspre 2021 ajunge în primul an al etapei de Acțiune/ Productie exprimările culturale contemporane pe care le propunem subliniază valoarea inestimabilă a patrimoniului local și profundele sale conexiuni cu patrimoniul cultural, regional, european și mondial. În acest sens, vizăm dimensiunea regională și transnațională, pregătim locuitorii să împărtășim experiențe, să evoluăm împreună și încercăm să unim oamenii și locurile care, de fapt, vor reprezenta moștenirea intangibilă a proiectului TM2021”, precizează Simona Neumann, director executiv AsociațiaTimișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii.

„Timișoara 2021 trebuie gândit ca un program nu doar al Timișoarei și al timișorenilor, ci cel puțin ca unul al regiunii. Ne dorim ca toată lumea să conștientizeze potențialul imens și să înțeleagă cât de mult putem câștiga cu toții pe termen lung. Județul Caraș-Severin are un potențial fantastic și ar fi extraordinar dacă ar veni alături de noi. Putem gândi proiecte împreună și putem genera activități cu impact”, spune Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*