Sănătate

15 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul de Copii din Timișoara

15 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul de Copii din Timișoara

Noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” va fi inaugurat până la sfârșitul acestui an. Potrivit primarului Nicolae Robu, construcția este realizată în proporție de 65%, iar pentru finalizare este nevoie de 22 de milioane lei.

Aflată ieri în vizită la Timișoara, Sorina Pintea, ministrul Sănătății a dat asigurări că municipalitatea va primi 15 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul de Copii. Astfel, restul de șapte milioane lei ar urma să fie alocați din bani din bugetul local. „Ne trebuie 50 de milioane pentru echipamente. Eu știu că ministerul este orientat pe echipamente, pe dotare. Putem înțelege atunci și o formulă de genul acesta, noi ne angajăm la mai mult pe partea de construcție, dar vă rog să aveți în vedere dotarea, fiindcă asta ne depășește”, a afirmat edilul Nicolae Robu.

Ministrul Sănătății a declarat că își dorește ca noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” să fie finalizat într-un timp cât mai scurt. Sorina Pintea a cerut ca autoritățile locale și conducerea spitalului de Copii să demareze procedurile de achiziție a dotărilor, astfel încât atunci când clădirea va fi gata, să poată fi cumpărate și echipamentele.

Eu îmi doresc să terminăm acest spital cât de repede, de aceea anul trecut am făcut primul pas, tocmai pentru a putea ajuta municipalitatea. Dar acum e nevoie de ceva mai mult. Este vorba să ne pregătim pentru procesul de dotare, pentru că lucrările se vor termina și vom sta 4 – 10 ani pentru că n-avem dotare. Când este vorba de investiții majore în sănătate, zona de pediatrie în mod deosebit, nu există problema bugetului. Așa cum am promis că achiziționăm incubatoare, avem în buget, putem achiziționa 1.000 de incubatoare pentru România în acest an. Dar și pentru acest spital, în momentul în care procedurile sunt gata, există finanțare. Ministerul Sănătății va aloca 15 milioane de lei”, a subliniat Sorina Pintea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*