Administrație

Municipalitatea ar putea subvenționa colectarea lunară a deșeurilor mari

Municipalitatea ar putea subvenționa colectarea lunară a deșeurilor mari

Primăria Timişoara ar putea subvenţiona un serviciu de colectare lunară a deşeurilor casnice mari.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a prezentat un plan de măsuri pentru rezolvarea crizei gunoaielor. Potrivit edilului, în perioada următoare RETIM va colecta tot ce înseamnă rampe clandestine, iar costurile vor fi suportate de Primăria Timișoara.

În paralel, susține Robu, autoritățile trebuie să se asigure că la nivelul asociațiilor de proprietari sunt suficiente pubele în care să fie depus gunoiul.

„Trebuie să reglăm și proiblema gunoaielor care apar episodic. Omul își schimbă mobila și are o canapea cu care nu mai are ce să facă. Eu vreau să punem la cale un sistem prin care o dată pe lună să se ridice, să se dea oamenilor posibilitatea să scape de obiectele mari. Și trebuie să se întâmple totul la prețuri rezonabile. Eu sunt dispus, dacă ne permite legea, să și subvenționăm parțial de dragul de a avea un oraș curat”, spune Nicolae Robu.

Potrivit primarului, o cauză a mizeriei este și aceea că 20 la sută dintre cetățeni nu au încheiat un contract cu RETIM pentru ridicarea gunoiului. Aceștia, susține edilul, trebuie determinați să încheie contracte cu operatorul de salubritate.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*