Eveniment

Irakieni şi sirieni, prinşi când încercau să iasă ilegal din țară

Irakieni şi sirieni, prinşi când încercau să iasă ilegal din țară

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara au descoperit 12 cetăţeni irakieni si sirieni, care intenţionau să iasă  ilegal din ţară, ascunși în remorca unui TIR, încărcat cu materiale de construcţii.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc ce va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În data de 07.01.2019, la ora 01.00, polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale in cadrul căreia au monitorizat un grup format din 12 persoane care, în localitatea Pişchia, a fost îmbarcat în compartimentul marfa al unui automarfar înmatriculat în Turcia.

După ce mijlocul de transport s-a pus în mişcare spre municipiul Arad, polițiștii de frontieră au intervenit, au oprit camionul și l-au condus la sediul ITPF Timișoara. Astfel, în urma controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi ascunşi, printre încărcătura mijlocului de transport, 12 de cetăţeni străini.

Automarfarul era condus de un cetățean turc V. S., în vârstă de 47 ani și transporta conform documentelor de însoțire materiale de construcții, pe ruta Turcia – Germania, tranzit Romania.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii  de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni și sirieni, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, toţi fiind solicitanți de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă.

Extinzând cercetările, la locul îmbarcării au mai fost descoperite alte patru persoane, cetățeni irakieni (2 bărbați, un minor și o femeie), de asemenea solicitanți de azil în România.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeni străini, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*