Social

Rampe clandestine cu deşeuri la tot pasul. Câte amenzi a dat Poliţia Locală

Rampe clandestine cu deşeuri la tot pasul. Câte amenzi a dat Poliţia Locală
Adora Beauty

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului continuă să acționează permanent pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri, formând astfel rampe clandestine de deșeuri.

Astfel, în cursul zilei de ieri, a fost organizată o amplă acțiune pe linie depistării celor care abandonează deșeuri și pentru identificarea de rampe clandestine în zona Calea Martirilor – Piața din Calea Girocului și strada Mureș – Platoul Dâmbovița. Au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, din care trei la societăți comerciale care au abandonat deșeuri pe domeniul public.

De asemenea, au fost efectuate demersurile pentru igienizarea rampelor formate în zona Piețelor Girocului și platou Dâmbovița. Anterior acțiunii de ieri au fost efectuate verificări fiind aplicate sancțiuni, în ultimele două săptămâni, în cazul a 15 persoane surprinse abandonând gunoaie pe Bdul L. Rebreanu, Dâmbovița, Treboniu Laurian, Al. Ferchel Șuteu, L. Catargiu, C. Martirilor, Aleea Icar, sancțiunile aplicate însumând peste 17500 lei.

Anul trecut, polițiștii locali au aplicat 3.873 de sancțiuni contravenționale, atât celor care au abandonat deșeuri pe domeniul public formând rampe clandestine cât și celor care au aruncat pe jos resturi alimentare și nealimentare. Sancțiunile sunt cuprinse între 500 lei pentru persoanele fizice și ajung până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Un sprijin în depistarea persoanelor care aruncă deșeuri pe domeniul public vine și ca urmare a montării de camere video acolo unde se formează frecvent rampe, dar și din partea populației care sesizează situații în care au observat alți cetățeni abandonând deșeuri.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează verificări și pentru identificarea celor care aruncă deșeuri în locațiile sesizate de cetățeni pe pagina de facebook “Sesizări insalubritate”.

Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*