Social

Schimbări importante la ITP. Vizați sunt șoferii care dețin mașini mai vechi de 12 ani

Schimbări importante la ITP. Vizați sunt șoferii care dețin mașini mai vechi de 12 ani
Adora Beauty

Schimbări importante în 2019 privind Inspecția Tehnică Periodică (ITP) la care șoferii trebuie să-și aducă mașinile. O mofidicare majoră este aceea că posesorii de mașini mai vechi de 12 ani vor fi nevoiți să treacă prin ITP în fiecare an, nu o dată la doi ani cum era prevăzut până acum.

În 2018, au existat anumite schimbări privind reglementarea inspecţiei tehnice periodice a maşinii (ITP). Aceste schimbări variază de la condiţiile care trebuie îndeplinite pentru ca maşinile să treacă de ITP la suspendarea înmatriculării maşinii la expirarea ITP, informează capital.ro. Astfel, maşinile trec de inspecţia tehnică periodică doar dacă au defecte minore. În cazul în care există defecte mai grave, acestea trebuie remediate în cel mult 30 de zile. De asemenea, în acel caz, în cel mult 30 de zile se va face o nouă inspecţie.

Un alt aspect se referă la frecvenţa desfăşurării ITP depinde de vechimea maşinii: mai exact, maşinilor mai vechi de 12 ani trebuie să li se facă ITP în fiecare an. Până la începutul anului 2018, ITP la asemenea maşini trebuia să se facă la doi ani.

Mai mult, primul ITP, în cazul maşinilor noi, se face după trei ani. Bineînţeles, ulterior primei inspecţii, se va face câte o inspecţie la doi ani, perioada de trei ani fiind aplicabilă doar în cazul primei inspecţii.

Ce se întâmplă la expirarea ITP?

Înmatricularea se suspendă, de drept, ceea ce înseamnă că şoferii care circulă cu maşini care au ITP-ul expirat riscă două tipuri de amenzi: una pentru lipsa ITP-ului valabil şi una pentru condusul unei maşini a cărei înmatriculare a fost suspendată.

 

Sursa:capital.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*