Social

Ce meniu de sărbători au pacienţii internaţi la Spitalul Județean

Foto: Octavian Pintean

Spitalul Judeţean din Timişoara le-a pregătit un meniu special pacienților care rămân internați în perioada sărbătorilor de iarnă.

Felurile de mâncare au fost stabilite astfel încât pacienţii să poată respecta regimul impus de starea de sănătate însă vor fi şi preparate tradiţionale, pentru cei care au voie.

Pe listă se numără sărmăluţele, mămăliguţa, cozonacul, ciorba şi fructele, spune managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.

„În zilele de sărbători, firma care asigură cateringul în Spitalul Județean, împreună cu specialiștii din spitalul nostru, cu medicul dietetician care stabilește și urmărește meniurile, au hotărât ca în perioada de sărbători, pentru pacienții care pot să beneficieze de meniu tradițional, acesta să fie inclus în meniul pe care pacienții îl vor primi în zilele respective”, spune Marius Craina.

Pentru cei care trebuie să ţină un regim strict, spitalul va pune la dispoziţie mezeluri şi lactate dietetice, rasol de pasăre, diverse ceaiuri dar şi supe cu sau fără tăiţei, piure de cartofi, legume fierte. Meniul a fost realizat de un medic dietetician.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*