Administrație

În Timiş a ajuns un elicopter de la IGSU pentru identificarea liniilor electrice defecte

În Timiş a ajuns un elicopter de la IGSU pentru identificarea liniilor electrice defecte

Defecţiunile la reţeaua electrică din Timiş sunt căutate cu ajutorul unui elicopter, pentru că echipele distribuitorului de curent nu le-au putut identifica terestru.

La o săptămână de la primele ninsori abundente care au lăsat zeci de localități fără curent, în judeţul Timiş încă există defecţiuni ale reţelei electrice care nu au fost încă identificate. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, pentru identificarea liniilor electrice afectate va fi folosit un elicopter.

„Ni s-a pus la dispoziție de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență un elicopter să survoleze întreaga zonă, să identifice defecțiunile la linia de înaltă tensiune. Din păcate, sunt la momentul acesta localități care sunt afectate cu generatoare cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, s-au mobilizat exemplar, dar totuși discutăm mâine de o săptămână în care cetățenii nu sunt alimentați de la rețeaua de electricitate din sistem”, spune Călin Dobra.

Preşedintele CJ Timiş a mai anunţat că după rezolvara tuturor problemelor din judeţ, E-distribuţie va trebui să prezinte un raport cu modul de intervenţie. Potrivit ultimei raportări, astăzi la ora 10 încă erau în judeţul Timiş 20 de localităţi fără curent electric, fiind afectate aproximativ 3.300 de familii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*