Administrație

Ion Caramitru a devenit Cetățean de Onoare al Timișoarei

Ion Caramitru a devenit Cetățean de Onoare al Timișoarei

Preşedintele UNITER, Ion Caramitru, a primit luni seara titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei.

Ceremonia a avut loc la cinci luni după ce consilierii locali au aprobat conferirea titlului în semn de recunoaştere a întregii sale cariere.

În cadrul ceremoniei, care a avut loc la Teatrul Naţional, Ion Caramitru şi-a adus aminte şi de revoluţia din decembrie 1989.

„Mă simt extrem de emoționat de acest titlu al unui oraș pe care eu îl iubesc foarte mult și care mi-a fost, în zilele acelea fierbinți ale lui decembrie 1989, exemplul cel mai viu. La Cluj fiind în noaptea de 20 spre 21 decembrie, aș fi auzit la Europa Liberă reportajele despre Timișoara, cu înregistrăi pe viu în Timișoara, și n-aș fi așteptat aproape nebun să ajung la București și să am norocul ca avionul să și plece și să ajung la București și de atunci până când lucrurile s-au limpezit cât de cât, să nu mai ajung acasă? A fost și pentru că acel curaj pe care l-am câștigat și modul în care mi-am învins frica, toate s-au datorat faptului că la Timișoara totul începuse așa cum a început și reușise așa cum a reușit”, a declarat Ion Caramitru.

Titlul de cetăţean de onoare i-a fost acordat şi pentru meritul de promovare a Timişoarei Capitală Culturală Europeană 2021 în lume, pentru implicarea acestuia în organizarea, la Timişoara, a şedinţei Parlamentului Cultural European, în anul exercitării titlului, şi pentru organizarea unei noi ediţii a Galei UNITER.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*