Social

Situaţie dramatică la Lugoj, unde nu e curent de peste 30 de ore

Situaţie dramatică la Lugoj, unde nu e curent de peste 30 de ore

Fără curent şi căldură în plină iarnă. Aceasta este situaţia căreia locuitorii din Lugoj trebuie să-i facă faţă de aproape două zile. Oamenii sunt disperaţi, majoritatea magazinelor sunt închise. Locuitorii cumpără apă plată pentru băut şi gătit şi topesc zăpadă pentru toalete.

Peste 30 de factori de decizie din diverse domenii, în frunte cu prefectul județului Timiș, Eva Andreaș, președintele Consiliului Județean Timiș, Căin Dobra și primarul Francisc Boldea s-au adunat astăzi în sala de protocol a Primăriei Lugoj pentru a participa la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Întâlnirea a fost condusă de prefectul Eva Andreaș, care a cerut raportări de la ISU Banat, primarul Francisc Boldea și compania de electricitate, cei care nu au reușit să gestioneze și să rezolve situația furnizării energiei electrice.

Aveți dreptate domnule primar că în Lugoj locuiesc oameni, dar să știți că facem tot posibilul, suntem în teren de 24 de ore, oamenii sunt epuizați, dar mă rog aste este treaba noastră. Nu există rea voință! Au fost identificate defectele pe linia de 110 încă de azi noapte, sunt stâlpi rupți, se lucrează pentru remedierea acestora. Eu sunt convins că astăzi, în jurul orelor 18, va fi tensiune pe linia de 110. După ce se vor alimenta aceste linii se vor verifica liniile de medie și joasă tensiune”, a spus Alin Crăciunescu, directorul Enel.

Foarte dur a fost președintele CJT, Căin Dobra, cel care și cu o zi înainte s-a declarat nemulțumit de modul în care cei de la ENEL lucrează.

Este incredibil ca un municipiu ca Lugojul să stea două zile fără energie electrică și căldură. Și cu toate astea noi ne-am adunat aici să ne mulțumim unii altora pentru sprijin și colaborare. Eu am o singură întrebare, sunt identificare toate problemele pe liniile de înaltă tensiune. Asta trebuie să știm. Vineri, ați fost întrebați dacă aveți nevoie de sprijin și ați spus că nu. Astăzi e luni, ne facem ode între noi, dar Lugojul nu are energie electrică. Dacă mai stau lugojenii o noapte fără căldură vreau să văd cine răspunde de sănătatea oamenilor”, a spus șeful CJ, Călin Dobra.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*