Educație

Luni şi marţi nu se ţin cursuri în școlile și grădinițele din Timiș

Luni şi marţi nu se ţin cursuri în școlile și grădinițele din Timiș
Adora Beauty

Școlile și grădinițele din Timiș vor avea cursurile suspendate în zilele de luni și marți, din cauza condițiilor meteo extreme.

Inspectorul general școlar Aura Danielescu a propus prefectului de Timiș suspendarea cursurilor în condițiile în care zeci de localități sunt afectate de lipsa căldurii și a energiei electrice. Prefectul Eva Andreaș a fost de accord cu propunerea care este supusă aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Am propus doamnei prefect suspedarea cursurilor pentru zilele de luni și marți având în vedere că în peste 40% din localități nu avem curent electric, nu este căldură implicit, iar în Timișoara drumurile spre unitățile de învățământ sunt aproape impracticabile, chiar dacă pe rețelele principale a fost deszăpezit, pe laterale situația se prezintă într-un mod mai puțin plăcut și le va fi aproape imposibil copiilor să ajungă spre unitățile de învățământ. Dacă școlile nu s-ar închide luni și marți, părinții ar încerca să îi transporte pe copii, în cea mai mare parte în municipiul Timișoara, cu mașinile spre unitățile de învățământ și cred că ar determina un haos total”, spune Aura Danielescu.

Șeful Inspectoratului Școlar Timiș precizează că elevii vor recupera cursurile fie până la vacanță fie după anul nou prin prelungirea programului de cursuri.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*