Educație

Ideile studenților, premiate de SAS UPT

Ideile studenților, premiate de SAS UPT

Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea Politehnica Timișoara (SAS UPT) a organizat joi, 13 decembrie 2018, o nouă întâlnire din seria celor ce își propun să susțină studenții care vor să demareze o afacere. „Student tu Startup (S2S)” a fost organizat ca un concurs de idei de afaceri adresat studenților cu spirit de inițiativă.

Studenții, organizați în echipe, au prezentat idei de afaceri inovative, pragmatice, cu impact pozitiv pentru mediu și pentru comunitate, cele mai bune fiind recompensate cu premii.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, studenții au avut ocazia de a discuta despre diverse oportunități de dezvoltare a afacerii, despre finanțări, parteneriate, resurse materiale, spații de lucru, planuri de afaceri și multe altele. Sfaturile au venit de partenerii și susținătorii cu tradiție ai inițiativelor studențești, cum ar fi Nokia sau Innovation Labs.

Întâlnirea a avut loc la PoliHub-ul amenajat la Facultatea de Mecanică, etajul 3, sala 137, unde, prin proiectul CNFIS-FDI-2018-0533, este dezvoltat un accelerator de afaceri studențesc.

Astfel de întâlniri vor fi organizate și în viitor, cu o frecvență de cel puțin una pe lună, Societatea Antreprenorială Studențească din UPT dorindu-și să fie primul pas în drumul spre antreprenoriat, prin oferirea de consultanță și sprijin studenților cu inițiativă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*