Social

Aproape 500 de locuri de parcare libere după ridicarea rablelor

Aproape 500 de locuri de parcare libere după ridicarea rablelor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră acționează în continuare cu privire la luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor abandonate sau fără stăpân din Timișoara, care ocupă locurile de parcare în cartiere, în multe cazuri fiind transformate în focare de infecție.

Astfel, în această perioadă, tocmai s-a încheiat seria de ridicări de astfel de autovehicule, în baza dispozițiilor primarului, fiind preluate de pe domeniul public 55 de rable, cu sprijinul Societării Drumuri Municipale SA.

Din cele 1.352 de autovehicule identificate pe domeniul public în diferite stadii de degradare atât ca urmare a sesizărilor de la cetățeni cât și ca urmare a constatărilor polițiștilor locali în teren, a fost soluționată deja situația a 751 de autovehicule, în sensul în care, pe lângă cele 55 de autovehicule preluate din stradă în urma dispozițiilor emise, alte 427 au fost ridicate de proprietari de pe domeniul public, iar 274 nu se încadrează la Legea 421/2002, nefiind nemișcate de mai mult de un an de zile în locația respectivă.

De menționat că față de anul trecut, aproape că s-a dublat numărul sesizărilor de la cetățeni, dar și al numărului de autovehicule ridicate de pe domeniul public. Poliția Locală subliniază că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe străzi. Acțiunile pe această linie se desfășoară permanent, urmând ca și în perioada următoare să se continue cu ridicarea autovehiculelor de pe domeniul public, atragând totodată atenția celor care dețin astfel de bunuri să și le ridice singuri pentru a evita încălcarea legislației și implicit sancționarea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*