Cultură

Punguța cu doi bani de la Merlin, o punguță cu mulți ani!

Punguța cu doi bani de la Merlin, o punguță cu mulți ani!

Există în viața fiecărui teatru spectacole care au șansă: șansa să adune o echipă artistică formidabilă, șansa să se joace cu casa închisă, să fie implicate în turnee internaționale sau să ia numeroase premii.

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” există câteva spectacole care au fost norocoase. Printre acestea se numără Punguța cu doi bani care s-a bucurat mulți ani de aplauze și se mai bucură încă. Producția spectacolului a început acum aproape trei decenii cu o echipă de frunte: Gheorghe Stana, actor strălucit și regizor care avea în minte concepția spectacolului la care s-a alăturat doamna Krisztina Nagy cu o idee scenografică de mare valoare care putem spune că a trecut proba timpului, muzica fiind compusă de celebrul Ilie Stepan. Trei artiști entuziaști susținuți de și mai entuziasta distribuție din care făceau parte: Ileana Casapu, Ileana Stana, Olimpiu Vesa (Doru Maniu), Ionuț Brancu (Cornelia Pop), Bogdana Sala, Alexandru Pascu, George Bălteanu  și Roxana Maniu.

Anii au trecut și nenumărate generații de copii au urmărit încântați aventurile năzdrăvanului cocoș cu-a lui punguță. Având o venerabilă vârstă, spectacolul merită desigur sărbătorit, iar data de 2 decembrie este o zi tocmai bună.

Evenimentele care vor marca această zi specială vor începe de la ora 10:00 cu un atelier de desen cu tematică adecvată „O punguță cu mulți ani, chiar punguța cu 2 bani” care se va desfășura în foaierul teatrului, urmat, la ora 10:30, de vernisajul expoziției de afișe desenate de copii.

De la ora 11:00 va începe festivitatea de sărbătorire cu oaspeții invitați, urmată la scurt timp de prezentarea spectacolului Punguța cu doi bani.

Să nu uităm de campania de strângere de cărți: Punguța cu două cărți! În acest proiect teatrul își propune să strângă cărți cu autor român pentru a fi donate, așa că, dacă nu ați făcut-o până acum, puteți aduce în data de 2 decembrie 2 cărți pentru a fi introduse în punguță.

Așadar, Teatrul Merlin vă invită la aniversare și la vizionarea spectacolului Punguța cu doi bani în distribuția actuală cu: Luana Uncruțiu, Doru Maniu, Octavia Petrișor, Mariana Ivașcu/Mădălina Toderaș, Radu Popescu, Maria Gornic, Roxana Maniu, Cecilia Moldovan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*