Eveniment

Descinderi de amploare la Timișoara! Zeci de traficanți de migranți săltați din pat

Descinderi de amploare la Timișoara! Zeci de traficanți de migranți săltați din pat

Perchezitii de amploare în această dimineață la Timișoara! Peste 100 de polițiști de frontieră, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat percheziții la 15 locaţii de pe raza judeţului Timiş, aparţinând membrilor unei grupări infracționale, specializată în trafic de migranți.

În miez de noapte, mascații au descins în forță, unde i-au luat direct din pat pe suspecți. Gruparea formată din cetăţeni români şi străini (Egipt, Siria şi Turcia), a acţionat, în perioada 2017-2018, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei şi Germaniei. Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupării presupunea tranzitarea migranţilor pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din Timiş şi București. Pe teritoriul României grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil.

În urma administrării probatoriului, s-a  stabilit ca gruparea infracţională a traficat  peste 300 migranți,  de origine afro-asiatică. Poliţiştii de frontiera au depistat mai multe transporturi de migranti, majoritatea fiind gasiti ascunşi în camioane, care încercau să iasă din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

În urma percheziţiilor efectuate, 24 persoane au fost aduse la audieri şi au fost dispuse luarea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor DIICOT –Structura Centrală, membrii grupării fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranţi și constituire a unui grup infracţional organizat.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*