Administrație

Ambasadorul Austriei, în vizită la Palatul Administrativ

Ambasadorul Austriei, în vizită la Palatul Administrativ
Adora Beauty

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și subprefectul Daniel Cristian Franțescu au primit astăzi, la Palatul Administrativ, vizita Ambasadorului Austriei la București, Excelența Sa, Isabel Rauscher, care a venit însoțită de consulul Austriei la Timișoara, Vasile Onofrei.

În cadrul întrevederii, oaspeților le-au fost oferite informații privind județul Timiș și potențialul de dezvoltare, dar și privind colaborarea bilaterală. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a prezentat și principalele proiecte de investiții din această zonă a țării, precum: dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, reabilitarea și revitalizarea Canalului Bega, atragerea de fonduri europene pentru proiecte în domeniul sănătății și al învățământului special.

 „Vă aflați într-una din zonele preferate de investitori, deoarece aici potențialii investitori găsesc un mediu propice pentru dezvoltarea unor afaceri profitabile. În acest sens, aș dori să menționez faptul că firmele cu capital austriac ocupă locul 3 ca număr de companii străine în județul nostru și locul 6 după valoarea capitalului social subscris. Trebuie să amintim aici rolul și activitatea de peste 10 ani a Eco Plus International, care oferă consultanță de succes în afaceri româno-austriece. De asemenea, prezența investitorilor străini se datorează și faptului că, de-a lungul anilor, Timișul a dezvoltat și relații de colaborare cu numeroase regiuni străine, care au impulsionat crearea altor legături în arii diverse: business, cultură, schimburi bilaterale”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

De altfel, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre semnarea unui acord de parteneriat între Timiș și regiunea Austria Inferioară, între care în prezent există o declarație de intenție privind cooperarea bilaterală.

Aflată într-o primă vizită în județul Timiș, Excelența Sa, Isabel Rauscher a menționat dorința Ambasadei de a sprijini dezvoltarea de investiții, dar și de cooperări în alte domenii.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*