Administrație

Vom putea ajunge cu vaporul în Serbia. Ce proiect cu fonduri europene a demarat

Vom putea ajunge cu vaporul în Serbia. Ce proiect cu fonduri europene a demarat

Consiliul Județean Timiș este partener în proiectul „The repairing of the navigation infrastructure on Bega Canal”. În valoare de 13,9 milioane de euro, proiectul îşi propune  promovarea transportului sustenabil și dezvoltarea  infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră pentru transformarea Canalului Bega într-o destinație recunoscută la nivel internațional pentru experiențe turistice unice, diversitate culturală, comunități integrate și protecția mediului. De asemenea, alte obiective sunt: creșterea competitivății transfrontaliere prin creșterea standardelor infrastructurii de mobilitate și transport în vederea îmbunătățirii accesibilității și conectivității şi promovarea arealului Canalului Bega ca o destinație verde, deschisă turiștilor, recunoscută internațional.

Valoarea totală a proiectului este de 13 850 687.41 de euro, din care contribuția financiară a Uniunii Europene este de 11 773 084,29 euro. Administrația Bazinală de Apă Banat va contribui cu suma de 6 929 795.25 euro, Consiliul Județean Timiș cu    125 538 euro, Secretariatul Provincial pentru Cooperarea Interregională şi Autoguvernarea Locală a Regiunii Autonome Vojvodina din Serbia va achita 129 150 euro, iar Compania publică de gestionare a apelor „Vode Vojvodine” Novi Sad va plăti în cadrul proiectului suma de 6 666 204 euro.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA CBC de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, Axa prioritară 3 Mobilitate sustenabilă și accesibilitate, Măsura 3.1 Mobilitate și infrastructură și servicii pentru transport.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*