Social

Polițiștii locali susțin lecții de prevenire și împart pliante informative în școli

Polițiștii locali susțin lecții de prevenire și împart pliante informative în școli

Polițiștii locali au fost astăzi din nou prezenți la o parte din unitățile de învățământ repartizate în vederea supravegherii bunului mers al activității elevilor, aspect stabilit la nivel local în acord cu forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Județean Școlar Timiș.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii locali au discutat cu elevii de la Școala Generală nr. 4 de pe str. Jules Vernes și cu cei de la Școala Generală nr. 1 de pe str. Comănești în cadrul unor lecții de prevenire a faptelor de natură contravențională și infracțională cărora le pot cădea victime sau pe care le pot săvârși, împărțind totodată o serie de pliante informative cu sfaturi utile referitoare la modul în care elevii trebuie să respecte normele de conviețuire socială și de circulație pe drumurile publice. Pliantele au fost realizate în cadrul proiectului finanțat de ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) Timiș, ca parte a proiectului ” Prevenirea violenței în școli și a furturilor din buzunare”, ideea Poliției Locale Timișoara de a-i informa pe elevi și în acest mod referitor la aspecte de interes pentru ei fiind apreciată de membrii ATOP ca o bună modalitate de prevenire.

Poliția Locală Timișoara reaminteşte că susține periodic lecții de prevenire în rândul elevilor, la nouă școli din 12 locații pe care le are în supraveghere, așa cum este stabilit la nivelul colaborării dintre forțele din cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Activitățile de prevenire continuă și în perioada următoare, pe lângă patrulările zilnice în vederea asigurării unui climat de liniște și siguranță pentru elevii de la unitățile de învățământ repartizate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*