Școala de Arte din Timișoara cultivă în ateliere sale excelența. Dan Julea, elev al clasei de sculptură – prof. Marius Bacriu a adus la Timișoara unul dintre cele mai prestigioase premii naționale pentru arte vizuale. El a câștigat Locul I în cadrul Expoziției Naționale de Artă Naivă, 2018 de la Pitești.
Așezată în epicentrul orașului, în Piața Libertății, Școala de Artă din Timișoara este o pepinieră pentru artiștii în devenire. Cu o ofertă bogată de specializări: canto – muzică ușoară, canto – muzică populară, canto – muzică clasică, cantori bisericești, muzică religioasă, vioară, pian, acordeon/armonică sârbească, saxofon-sopran, taragot, saxofon alto, clarinet, orgă electronică, chitară, pictură, grafică, artă decorativă, iconografie, sculptură, design vestimentar și de interior, cine – foto, coregrafie (dans modern, majorete, aerobic, balet, dansuri populare), maestru de sunet, DJ, curs meşteşugari (cioplitori în lemn) Școala de Arte din Timișoara își așteptă în fiecare an cursanții. Arta Timișoarei este accesibilă tuturor celor care doresc să învețe una sau mai multe domenii artistice.
Vechea mănăstire franciscană este dotată cu săli cu sisteme de sonorizare performante, studio de înregistrări, 3 ateliere: de pictură, sculptură și design vestimentar.