Eveniment

Mascaţii au descins la două adrese din Timiş. Motivul: Facebook

Mascaţii au descins la două adrese din Timiş. Motivul: Facebook
Adora Beauty

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara au efectuat două percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice. Trei persoane au fost conduse la audieri.

Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. –  S.T. Timișoara, au efectuat două percheziţii, pe raza a două localități din județul Timiș, la locuinţele a doi bărbați și unei femei, bănuiţi de infracţiuni informatice și modificarea de date informatice.

Din cercetări au rezultat indicii că, din vara anului 2017 până în prezent, un bărbat, de 36 de ani, ar fi utilizat datele de stare civilă și fotografiile trucate ale unei femei, de 28 de ani, pentru a crea un cont fals de socializare, cu scopul de a denigra integritatea morală a victimei și de a-i aduce prejudicii de imagine cu repercusiuni asupra locului de muncă.

Prin intermediul contului fals creat, bărbatul ar fi postat mai multe fotografii copiate de pe contul real de socializare al femeii, pe care le-ar fi modificat într-un mod compromițător, intrând ulterior în discuții cu mai multe persoane care au fost adăugate în lista de prieteni a contului fals.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 2 laptop-uri, 5 HDD-uri, 2 stick-uri de memorie, 6 CD/DVD-uri, un smartphone, acestea fiind supuse percheziţiei informatice.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri. În urma audierii, față de bărbatul, de 36 de ani s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

La acţiune au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de modificare de date informatice și fals informatic.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*