Administrație

Societatea de Transport Public Timișoara a vândut 655 de bilete în prima zi de inaugurare a vaporașelor introduse în circuitul de transport public

Societatea de Transport Public Timișoara a vândut 655 de bilete în prima zi de inaugurare a vaporașelor introduse în circuitul de transport public

Prima zi de călătorie cu vaporașele introduse în circuitul de transport public pe Bega a fost una de succes, susține primarul Nicolae Robu. Potrivit acestuia, Societatea de Transport Public Timișoara a vândut 655 de bilete. E o cifră surprinzătoare, afirmă edilul.

În plus, Nicolae Robu cerut să se întocmească o situație din care să rezulte unde călătoresc oamenii, între ce stații, informațiile respective pentru a ajuta la îmbunătățirea orarului.

Circulația vaporașelor pe Bega, în regim de transport în comun, a fost reluată ieri după 50 de ani de pauză. “E o cifră surprinzătoare pentru mine, având în vedere că nu am făcut o promovare specială a faptului că de ieri se dă drumul la circulație în regim de transport public. Din păcate situația nu a fost făcută așa cum am cerut eu, nu am decât câți urcă în fiecare stație și câți coboară. Pe mine mă interesa să știu cei ce urcă în stația X coboară în stațiile A, B, C, D ca să putem constitui în final traseele de interes pentru cetățeni” , a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Capacitatea fiecărui vaporetto este de 50 de locuri, exclusiv pe scaune, şi se va naviga cu o viteză maximă de 12 km/h, iar în zona podurilor – 5 km/h.

Reamintim, o călătorie costă un leu, indiferent de distanţa parcursă. În prezent circulă trei ambarcațiuni pe Bega.

În anul 1869, pe Bega s-au făcut primele curse de pasageri, Timişoara devenind astfel primul oraş de pe teritoriul României care utiliza acest mijloc de transport în comun. Transportul de pasageri pe canal a cunoscut un vârf de circa 500.000 pasageri în anul 1944. Navele de pasageri au fost retrase în anul 1967.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*