Politic

Deputatul Adrian Pau: Referendumul nu este despre învinși sau învingători!

Deputatul Adrian Pau: Referendumul nu este despre învinși sau învingători!

“Un referendum, pe orice temă, conduce întotdeauna la structurarea unei imagini clare – o oglindă a societății pe tema supusă votului. Chiar dacă tema supusă scrutinului place sau nu unei părţi a societăţii, dacă este contestată sau apreciată, cred că prezenţa la vot este necesară. Nu trebuie să ne întoarcem în trecut, când am mai avut exemple nefericite legate de boicot”, este de părere deputatul PSD de Timiş Adrian Pau.

Parlamentarul mai crede că cei care vor obține cele mai multe voturi își vor impune punctul de vedere dar, în mod categoric, voturile celorlalți vor dovedi că există o anumită problemă în societate.

“Eu cred că, indiferent de rezultatul unui referendum, pe orice temă ar fi el, procentul celor care au votat altfel decât câștigătorii trebuie respectat, trebuie luat în calcul şi trebuiesc găsite soluții pentru asigurarea unui echilibru democratic în societate. Pentru aceste considerente si nu numai, îi invit pe toți cetățenii cu drept de vot să participle la referendum, sa-și expună punctul de vedere și am convingerea fermă că opțiunile fiecăruia vor fi respectate în mod democratic. Dreptul la vot este unul dintre cele mai importante drepturi ale democrației și pentru că, așa cum spunea Francisco de Goya, ”Somnul rațiunii naște monștrii”, a mai punctat deputatul Adrian Pau de la PSD Timiş.

 

Un comentariu

  1. Evident… referendumul este pentru modificarea constitutiei. Este pentru a putea discrimina legal. Este pentru a nu face concurenta “milioanelor” de cereri de a adopta copii din plasament de catre o familie traditionala. Si lista poate continua… cum sa spui ca nu e despre invinsi si invingatori??? Cand ai ocupat postul cineva a fost invins iar tu ai fost invingator. E exact acelasi lucru… doar ca faci propaganda pentru interesul altcuiva. Mai bine fi rezervat, ca esti totusi o persoana publica.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*