Administrație

7 milioane de euro pentru Timişoara. De unde vin şi cum vor fi folosiţi banii

7 milioane de euro pentru Timişoara. De unde vin şi cum vor fi folosiţi banii

Grupul de Acţiune Locală Timişoara a finalizat procedurile pentru obţinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv Timişoara, reuşind să aducă în oraşul de pe Bega aproape 7 milioane de euro, banii ce urmează să fie împărţiţi aproximativ egal între sectorul public şi cel privat.

În perioada imediat următoare, Grupul de Acţiune Locală Timişoara va elabora ghidurile şi va face publice procedurile pentru ca aceşti bani să poată fi accesaţi de reprezentanţii autorităţilor publice, dar şi de oameni de afaceri care doresc să îşi dezvolte afacerile.

În ceea ce priveşte sectorul public, este vorba de aproximativ 3.600.000 de euro, bani destinaţi pentru asfaltare de străzi şi trotuare; construire, reabilitare sau modernizare locuinţe sociale; înfiinţare, modernizare, reabilitare locuri de joacă; reabilitare, modernizare infrastructură socială şi de sănătate.

Pentru sectorul privat sunt disponibili aproximativ 3.400.000 de euro, bani ce pot fi accesaţi pentru diferite domenii, precum: cursuri de ucenicie, dezvoltarea firmelor, antreprenoriat.

„Am reuşit să semnăm contractul cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi dispunem de aproximativ 7.000.000 de euro, bani care, credem noi, pot ajuta comunitatea, fie că vorbim de sectorul public sau cel privat. Este un succes pentru noi, dar doar o victorie de etapă, pentru că ne interesează în mod special să se implementeze proiecte, adică să aducem dezvoltare durabilă şi condiţii de viaţă europene pentru toate cartierele din Timişoara, iar în cazul de faţă vorbim de mai multe zone ale oraşului care însumează peste 70.000 de timişoreni. Vom elabora ghidurile cât de curând şi vom demara procedurile pentru ca banii să poată fi accesaţi cât mai repede de firmele private”, spune Cătălin Tiuch, preşedintele GAL Timişoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*