Administrație

O nouă clinică de psihiatrie va fi construită de Consiliul Județean în Chișoda

O nouă clinică de psihiatrie va fi construită de Consiliul Județean în Chișoda

Conducerea Consiliului Judetean Timis face demersuri, pentru preluarea unui teren de un hectar, la Ministerul Administrației și Internelor în vederea construirii unei clinici noi de Psihiatrie.

Astfel, azi consilierii au aprobat proiectul astfel încât terenul să fie transferat în proprietatea județului Timiș, urmând ca Guvernul să decidă dacă este de acord cu transferul de proprietate.

Președintele CJT, Călin Dobra a subliniat că a fost identificat un teren de peste un hectar în localitatea Chișoda, pe care ar urma să fie construită o clinică de psihiatrie modernă. “Astăzi am dat din nou o hotărâre a consiliului județean, modificând hotărârile anterioare. Noi am solicitat foarte clar trecerea în proprietate a terenului, din domeniul public al statului, al Ministerului Afacerilor Interne, în domeniul public al județului Timiș. Este important acest proiect pentru noi, pentru că în momentul în care vom obține acel teren de la Ministerul Afacerilor Interne, să demarăm realizarea unei noi clinici de psihiatrie care aparține de Spitalul Județean. Terenul are aproximativ un hectar, este în Chișoda. Am făcut aceste demersuri în urma unei adrese primite de la Inspectoratul Poliției Județean, pentru că ei ne-am pus la dispoziție imobile care nu mai prezintă interes în activitatea instituției. Este obligatoriu să obținem Hotărâre de Guvern cu transferul proprietății”, a explicat președintele CJT, Călin Dobra.

Reamintim, pentru Clinica de Psihiatrie de pe strada Văcărescu, Spitalul Județean Timișoara plătește o chirie lunară de 7.000 de euro. Banii provin de la Ministerul Sănătății.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*