Social

Ora de iarnă 2018. Este posibil să dăm ceasurile înapoi pentru ultima oară

Ora de iarnă 2018. Este posibil să dăm ceasurile înapoi pentru ultima oară

Anul acesta trecerea la ora de iarnă se va face în noaptea dintre 28 și 29 octombrie, adică duminică spre luni. Ora se va schimba astfel încât ora 04:00 a dimineții va deveni ora 03:00. Acest lucru ne va ajuta să ne bucurăm de o oră de somn în plus. Ziua de luni, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Cu toate acestea, să nu uităm de propunerea Comisiei Europene în ceea ce privește această schimbare. Știm că reprezentanții Comisiei au propus să nu mai existe schimbarea la ora de iarnă. Aproximativ 80% dintre respondenții unei consultări publice lansată de Comisia Europeană au precizat că sunt dispuși să renunțe la ora de vară. Deși nu au fost încă oferite prea multe detalii, Comisia a precizat că au participat 4,6 milioane de cetățeni UE.

Comisia Europeană a explicat faptul că după terminarea consultării vor exista două posibilități. Reprezentanții spun că fie nu se vor face modificări deloc, fie se va renunța la schimbarea orei în Uniunea Europeană.

Cum ne afectează schimbarea orei

În fiecare an, schimbarea orei poate afecta bioritmul. Mulți experimentează schimbări ale dispoziției, schimbarea apetitului, probleme de concentrare și tulburări are somnului. Alte persoane spun că simt o oboseală puternică ce poate cauza dureri de cap și disconfort. După ce trece perioada de acomodare, în câteva zile toată lumea se va obișnui.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca pe 28 octombrie, duminică seara să mergi la culcare cu o oră mai târziu. De asemenea, ar fi bine să nu lenevești prea mult luni pentru că seara riști să adormi târziu. Prin urmare, anul acesta este posibil să dăm ceasurile cu o oră înapoi pentru ultima oară.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*