Administrație

Primarul Robu: “Proiectul Solventul este de maximă importanță pentru noi. În maxim doi ani, în 2020, va trebui să avem pasajul realizat”

Primarul Robu: “Proiectul Solventul este de maximă importanță pentru noi. În maxim doi ani, în 2020, va trebui să avem pasajul realizat”

Municipalitatea dă asigurări că până în 2020 va fi realizat proiectul mult așteptat, Pasajul Solventul. Este vorba despre un pasaj care va fi destinat traficului rutier, tramvaielor, dar și pietonilor și bicicliștilor.

Primarul Nicolae Robu a declarat azi că intenționează să demareze cât mai curând posibil lucrările la pasajul din zona Solventul, o lucrare extrem de complexă și de grea, însă, s-a împotmolit în legislație. În plus, edilul spune că proiectele privind noilor poduri peste Bega din zonele Jiul şi Ilsa încă aşteaptă avizele de la Monumente ca să poată fi făcută licitaţia.

Proiectul Solventul este de maximă importanță pentru noi. Acel pasaj nu a putut fi făcut până acum. Motivul? Nu avem proprietate  asupra terenului. În maxim doi ani, în 2020, va trebui să avem pasajul realizat. Între timp ne vom ocupa și de podul din zonă. Nimic nu poți face operativ, așa ne facem procedurile de lucru să ne fie cât mai greu. Estimez că în 2019 vor începe lucrările, iar până la finalul lui 2020 vom  fi gata cu ele. Ne zbatem de peste doi ani să ajungem să începem construcția la Podul Jiul. Mai avem nevoie de avize să începem construcția. S-a cerut să se schimbe arhitectura podului. Mie mi s-a părut că acea arhitectură era foarte bună”, a precizat primarul Nicolae Robu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*