Economic

Veste bună pentru cei care au mașini diesel

Veste bună pentru cei care au mașini diesel
Adora Beauty

Piaţa europeană de automobile înregistrează o scădere abruptă a înmatriculărilor diesel în favoarea benzinei, precum şi o accelerare a vânzărilor de maşini electrice.

România are, însă o evoluţie contrară tendinţelor, cu cea mai mare creştere a vânzărilor diesel din Europa, potrivit Profit.ro.

Statisticile Asociaţiei Contructorilor de Automobile din Europa (ACEA) ACEA dezvăluie faptul că numărul înmatriculărilor de autoturisme alimentate cu benzină a ajuns la 57% din piaţă, o valoare care, în urmă cu 10 ani, în era diesel, părea imposibil de atins. Acum, motoarele cu aprindere prin compresie, cele diesel, au coborât la 36,3% din piaţă, iar tendinţa este, în continuare, una descrescătoare. Vehiculele cu propulsie alternativă au urcat la aproape 7% din piaţă, un nivel încă mic, dar important. Acest segment cuprinde, însă, şi maşini hibrid sau GPL, nu doar vehicule electrice.

Maşinile diesel înmatriculate în Uniunea Europeană în 2018 au înregistrat un volum de 3,1 milioane de unităţi, în scădere cu 16,3 procente faţă de anul trecut, diferenţa în scădere, în termeni reali, fiind de peste 600.000 de autoturisme. Germania, Italia şi Marea Britanie sunt ţările cu cele mai multe dieseluri înmatriculate, dar scăderea procentuală pe aceste pieţe este mare, de -30% în Marea Britanie şi -20% în Germania.

La polul opus se află România, care înregistrează o creştere de 5,5% a înmatriculărilor de maşini cu motare diesel, în comparaţie cu anul tecut. De altfel, România, Bulgaria şi Estonia sunt singurele ţări ale UE cu creştere la acest capitol.

Sursa: capital.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*