Educație

Construcțiile metalice sudate, temă de dezbatere la UPT

Construcțiile metalice sudate, temă de dezbatere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația de Sudură din România, sub egida Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT), organizează joi, 6 septembrie 2018, începând cu ora 9:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara, o masă rotundă cu tema „Progrese în construcțiile metalice sudate”.

Apariția unor materiale noi eficiente, a unor procedee de sudare inovative, complexitatea noilor standarde europene din domeniul sudării, cerințele ridicate referitoare la calitatea îmbinărilor sudate, concomitent cu asigurarea siguranței acestora în exploatare, formele estetice tot mai deosebite, presiunea termenelor scurte de execuție conduc la necesitatea abordării multidisciplinare a domeniului sudării, precum și a reevaluării învățământului în această direcție. La ora actuală colaborarea între arhitect, proiectantul de construcții metalice sudate și inginerul specialist sudor este esențială.

Întâlnirea își propune dezbaterea problemelor enunțate și stabilirea unor recomandări cu caracter general în domeniul concepției si execuției construcțiilor metalice sudate, precum si al învățământului din domeniul sudării.

Reuniunea va fi deschisă de rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban. Specialiști cu recunoaștere internațională în domeniul construcțiilor metalice și al sudării, atât din industrie, cât și din învățământul superior, din Germania, Austria, Spania, Portugalia, Bulgaria, Serbia, Ungaria și România vor lua cuvântul.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*