Social

Cea mai „scumpă” buruiană. Amenzi de peste 130.000 lei aplicate celor care nu au cosit ambrozia

Cea mai „scumpă” buruiană. Amenzi de peste 130.000 lei aplicate celor care nu au cosit ambrozia
Adora Beauty

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în aceste zile acțiunile pentru identificarea și luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de terenuri din Timișoara care nu și-au întreținut terenurile deținute, nu le-au cosit de buruieni pentru a preveni apariția plantelor alergene.

După cum se știe deja, una din aceste plante, ambrozia, produce efecte asupra stării de sănătate a populației, fiind semnalate tot mai multe cazuri de alergii în această perioadă a anului, când planta înflorește. În acest sens, an de an, polițiștii locali au luată măsuri pentru sancționare a celor care dețin terenuri și nu le întrețin, pe lângă sancțiuni fiind aplicate și somații cu termene imediate de cosire a buruienilor.

Astfel, anul acesta, polițiștii locali au aplicat în total 122 de sancțiuni contravenționale pe această linie, în valoare de 133.000 de lei, urmând ca în aceste zile să se ia măsurile legale în cazul altor 30 de proprietari identificați în urma procedurilor efectuate sau în cazul cărora au expirat termenele din somațiile aplicate, nefiind luate măsurile de cosire a buruienilor.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora.

De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei. Pe lângă sancțiuni, cei care nu își întrețin terenurile riscă să fie supuși supraimpozitării, conform HCL 266/2016 modificată și completată.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*