Educație

Elevi din trei județe participă la tabăra “Împreună pentru o comunitate mai sigură”

Elevi din trei județe participă la tabăra “Împreună pentru o comunitate mai sigură”

Treizeci și șase de elevi din clasele V-XII, din trei judeţe ale ţării, s-au reunit în aceste zile la Chevereşu Mare, în cadrul Taberei Naţionale ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”. Acțiunea este derulată de Direcţia pentru Sport şi Tineret Timiş din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiș și are loc în perioada 27-31 august.

În cadrul acestui proiect, elevii au ocazia să discute cu reprezentanții poliției și să învețe de la aceștia, prin diverse activități interactive, măsuri de prevenire a criminalității. Activitățile includ probleme precum consumul de substanțe interzise, violența școlară și în mediul online, reducerea riscului de victimizare în rândul minerilor, conflictul dintre tineri, pericolul traficului de persoane și consecințele acestor fapte.

La eveniment a participat și prefectul județului Timiș, Eva Andreaș.“Am ţinut neapărat să fiu prezentă la deschiderea celei de-a 4-a ediţii a acestui proiect, pentru că cea mai de preţ investiţie pe care o putem face pentru comunitatea noastră constă în educaţia corespunzătoare a tinerilor cu privire la modalităţile prin care fenomenul infracţional poate fi prevenit şi redus. Este important ca elevii să înveţe de mici ce presupune săvârşirea unei infracţiuni şi cum pot contribui la menţinerea unui climat de siguranţă în societate”, a transmis prefectul județului Timiș, Eva Andreaș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*