Social

Nesimţirea se plăteşte! Peste 1.500 de amenzi aplicate de la începutul anului pentru aruncarea deşeurilor

Nesimţirea se plăteşte! Peste 1.500 de amenzi aplicate de la începutul anului pentru aruncarea deşeurilor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în această perioadă verificările și acțiunile de luare a măsurilor legale în cazul persoanelor depistate abandonând deșeuri pe domeniul public.

Astfel, ca urmare a sesizărilor efectuate de mai mulți cetățeni cu privire la existența unei rampe de deșeuri la intersecția bd. Dâmbovița cu str. Vasile Lupu, polițiștii locali au acționat în zona respectivă unde au constatat o cantitate semnificativă de gunoaie. Au fost depistate în aceste zile și două persoane care au abandonat deșeuri în zonă, acestea fiind sancționate cu amenzi de 2.100 lei, cei în cauză fiind locatari ai imobilelor din cartier.

Ca urmare a acestor constatări, polițiștii locali au comunicat un număr de 30 de notificări locatarilor din cadrul asciațiilor de proprietari de la blocurile din zonă, cărora le-au fost aduse la cunoștință prevederile legale și obligațiile pe care le au cu privire la păstrarea curățeniei. Locația a fost igienizată. Sancțiunile pentru astfel de fapte pot ajunge până la 2.000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că potrivit HCL 371/2007 este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri.

Polițiștii locali au aplicat, de la începutul acestui an, 1.586 sancțiuni persoanelor surprinse aruncînd deșeuri pe domeniul public.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*