Administrație

Probleme cu vaporașele din Timișoara? ”Am serioase semne de întrebare despre starea tehnică”

Probleme cu vaporașele din Timișoara? ”Am serioase semne de întrebare despre starea tehnică”

Timișoara e gata să pornească transportul public cu vaporașele, însă recentul demisul director al Societății de Transport Public Timișoara (STPT) a declanșat o discuție cu privire la starea tehnică a acestora, deși mijloacele de transport pe apă sunt noi, fiind utilizate ocazional până acum.

Vaporașele au fost repuse pe Bega, după ce STPT a primit acordul Ministerului Transporturilor pentru a efectua transport de pasageri și mărfuri pe Bega. Mai mult, vaporașele vor circula de Ziua Timişoarei, în perioada 3-5 august, susține municipalitatea.

Entuziasmul atorităților nu este împărtășit și de recent demisul director al STPT, Sorin Supuran, care a lansat ”bomba” prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare. ”Anunțul entuziast al punerii în funcțiune a vaporașelor pe Bega mă obligă să aduc în discuție starea acestora și eventualele probleme care pot apărea. Din toate informațiile pe care le-am primit, din discuțiile cu reprezentanți ai Primăriei și ai STPT am serioase semne de întrebare referitoare la starea tehnică a vapoarelor. Despre aceste aspecte voi mai vorbi și în viitor. Până atunci, având în vedere că astăzi reprezentanții constructorului vor fi prezenți la Timișoara și, foarte probabil, o comisie tehnică de la București care face verificările de rigoare, solicit public domnilor Chiș Culiță, Goia, Buboi, Bitea, ca reprezentanți ai STPT, sa acționeze în consecință și să se asigure că aceste vaporașe întrunesc condițiile de navigare. Cer și directorului Marcel Nicola și șefului serviciului naval Simutiu să acționeze în acest sens, cu bună credință și expertiză, pentru a evita eventuale prejudicii de orice fel”, a anunțat Supuran, pe contul personal de Facebook.

Postarea sa vine la numai o lună după ce reprezentanții companiei producătoare din Galați au făcut revizia anuală a vaporașelor.

Vă reamintim că în zilele de 3, 4 și 5 august, cu ocazia Zilei Timișoarei, vaporaşele vor circula din 45 în 45 de minute, în intervalul orar 11:00 – 21:00, pe traseele Flora – Podul Decebal (Băile Neptun) şi retur, respectiv Flora – Podul Eroilor şi retur (vezi mai multe AICI).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*