Turism

Drumul care îi alungă pe turişti din Parcul Naţional Cheile Nerei

Drumul care îi alungă pe turişti din Parcul Naţional Cheile Nerei

Spectaculosul Parc Naţional Cheile Nerei, din Caraş-Severin, are puţini turişti. Ba mai mult, chiar şi dintre cei care l-au vizitat, refuză să mai vină a doua oară. Motivul nu are legătură cu obiectivele turistice unice, ci… cu drumul.

La ce bogăţii are România, ar trebui să fim printre primii din Europa la capitolul turism. Nu avem însă drumuri până la frumuseţile naturii, nicio vreo strategie naţională care să atragă turiştii. Iar la nivel de minister, nu există o listă cu toate obiectivele pe care le putem vizita.

Drumul Judeţean 571: sunt 47 de kilometri de piatră, pământ şi, pe ici colo, asfalt. E cartea de vizită a Parcul Naţional Cheile Nerei din Caraş-Severin, cele mai lungi şi mai frumoase din Europa. Pe aici trebuie să treacă turiştii care vor să ajungă la cascade, să facă drumeţii în pădure şi să practice un sport tot mai popular la noi – raftingul.

Acest drum judeţean apare pe GPS şi îi îndrumă pe turişti spre obiectivele din zonă. Problema este că mulţi vin şi fac cale întoarsă.

„Anual, turismul scade. Un om care vine, a doua oară nu mai vine şi spune şi la doi, trei prieteni de starea drumului”, spune primarul Comunei Sasca, Ion Poplicean.

Localnicii pierd bani cu fiecare nouă groapă care apare în asfalt. Primesc promisiuni an de an că situaţia se va rezolva şi că drumul va fi reparat, însă degeaba.

„Sunt peste 200 de kilometri de drum judeţean pe care noi ne-am propus a-i moderniza în această perioadă. Suma este undeva la 80 de milioane de euro”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

De planuri au auzit şi proprietarii de pensiuni din zonă. De fapt, tot aud…

„Turiştii renunţă când văd astfel de drumuri”, spune Emanuel Laeş, proprietarul unei pensiuni din Caraş.

Sursa: observator.tv

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*