Eveniment

Mai mulți oameni au fost evacuați de pompieri dintr-un sat arădean

Mai mulți oameni au fost evacuați de pompieri dintr-un sat arădean
Adora Beauty

Ploaia torențială care s-a abătut asupra județului Arad a provocat probleme mari. Apele s-au revărsat și mai multe locuințe au fost inundate în satul Lalașinț, comuna Bârzava.

Echipajele de salvatori au reușit să ajungă în localitatea inundată după un ocol de aproximativ 70 de kilometri pentru că DN 7 între Bârzava și Conop fusese blocat de aluviunile aduse de o viitură.

Pompierii sosiți la fața locului au evacuat, marţi, opt persoane întrucât casele lor fuseseră înconjurate de apele care au pătruns și în locuințe. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a suplimentat forțele de intervenție și au acționat cu 15 subofițeri de la secția Bârzava cu un modul de pompare de mare capacitate, o motopompă de capacitate medie, și  două transportabile. De la Detașamentul Arad au plecat în ajutor șapte subofițeri cu o barcă și o motopompa de capacitate medie, un autoturism 4×4 și doi ofițeri.

Au mai fost probleme și în localităţile Belotinţ şi Chelmac, pe malul stâng al Mureşului, în amonte de Lipova, unde pompierii au scos apa din casele inundate.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*