Social

Foto: Saună gratuită și obligatorie, ”oferită” la oficiul Poștei Române din centrul Timișoarei

Foto: Saună gratuită și obligatorie, ”oferită” la oficiul Poștei Române din centrul Timișoarei

Poșta Română oferă, printre altele, servicii obligatorii de saună. Cel puțin la oficiul cu numărul 4, din imediata vecinătate a Cetrului Timișoarei.

40 de grade, cel puțin! Aceasta este temperatura cu care te întâmpină Poșta Română la Oficiul 4 din Timișoara, în zilele extrem de călduroase.

Cel mai ”central” oficiu din capital Banatului, deținut de compania națională Poșta Română, se confruntă cu mari probleme. Nu vorbim astăzi despre lipsa de personal, ci de ”imaginea” pe care o oferă aceast oficiu și de condițiile absolut inumae de lucru din interior.

Deși are o suprafață considerabilă, Oficiul poștal are un perete întreg din sticlă, pe care bate soarele ore bune în fiecare zi, ceea ce garantează o atmosferă de ”seră”. În plus, nu există nici măcar o fereastră care să se poată deschide. Există una, mică, dar amplasată în așa fel încât e inaccesibilă. Oficiul a fost zugrăvit o singură dată în utlimii ani (nu ne legăm de culorile alese, că nu e cazul, dar arată oribil), însă chiar și așa mirosul greu din oficiu este insuportabil dacă ești nevoit să poposești acolo mai multe minute. Și ești nevoit, pentru că nu funcționează decât un ghișeu. Mergând puțin mai departe, încăperea în care așteaptă clienții Poștei Române, dar unde lucrează și funcționara instituției, este dotată cu un aparat de aer condiționat nefuncțional. Sau, poate, funcțional necorespunzător, pentru că și dacă este pornit, în ”sauna” din centrul Timișoarei temperatura nu scade prea mult. În zilele călduroase, temperatura din ghișeu probabil depășește 35 de grade. Am scris călduroase, nu caniculare, pentru că nu am avut în această vară zile caniculare. Ba am făcut și un experiment în ghișeu. Am solicitat angajatei Poștei telecomanda de la aparatul de aer condiționat, care are în dotare și termoemtru pentru a măsura temperatura. La momentul realizării pozelor, afară se înregistrau 27 de grade, iar termometrul, la momentul în care funcționara l-a adus dintr-o încăpere din spate (unde nu bate soarele deloc) indica 24 de grade. În mai puțin de cinci minute de așteptare, timp în care funcționara și-a făcut datoria, tempertura indicată de termometru a ”sărit” la 33 de grade. Probabil că dacă am fi rămas încă cinci minute în oficiu temeperatura indicată ar fi fost mult mai mare, însă am preferat să părăsesc încăperea decât să fac saună gratuit mai mult timp

Sătulă de condițiile improprii de lucru, funcționara de la ghișeu a strâns inclusiv semnături de la clienți pentru a ”sensibiliza” conducerea Poștei la nivel județean, însă nu se știe dacă hârtia, semnată de zeci de oameni, a ajuns unde ”trebuie”, pentru că angajata de la Oficiul 4 a înmânat ocumentul șefei sale, iar cum ”până la Dumnezeu te mâănâncă sfinții”…

Așteptăm cu nerăbdare să vedem, cândva, în secolul acesta, că și Poșta Română pune accent pe condițiile în care își primește clienții și, de ce nu, pe cele în care lucrează proprii angajați.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*